• Dişler neden çekilir?

    Dişler neden çekilir?Günümüzde, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin dişhekimliği bilimine katkıları sayesinde, öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflenmekle birlikte, bazı durumlarda, hasta sağlığını koruma veya tedavi planlaması nedeniyle diş çekimine başvurulmaktadır.

    Devamını Oku
  • Protez

    Kron köprüler

    Kullanıldığı Alanlar:

    • Kırık dişler

    • Çürük nedeni ile çok madde kaybı olan dişler

    • Renkleşmiş dişler

    • Yanlış pozisyonlanmış dişler

    • İmplant üst yapısı

    • Çekilen diş boşluklarının telafisi

    • Kapanış, fonksiyon ve fonasyon bozuklukları

    Devamını Oku
  • Dental Radyoloji

    Diş ve ağız sağlığı için radyografi çok önemli bir yere sahiptir.Dental radyografi ile, muayenede fark edilemeyen çürük, kemik kaybı ve kök kanalındaki problemler kolayca tespit edilebiliyor. Ayrıca röntgenler Ortodontik tedavi ve implant yerleştirilmesinde diş hekimlerine yardımcı olurlar.

    Devamını Oku
  • İmplant

    Çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır.Eksik her diş için bir implant’ mı gerekir?

    Devamını Oku
  • Bonding Uygulamaları

    Adeziv sistem (bonding) nedir? Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir.

    Devamını Oku

PORSELEN İNLEY ONLEY VE ESTETİK DOLGU

Porselen Diş Dolguları ile Ağız içi Estetik Görünüş yakalayın. Dişinizdeki amalgam dolgularınızı değiştirin. Porselen dolgular daha ömürlü daha sağlıklı daha estetik…
Estetik Diş Dolguları
Dişte fazla madde kaybı varsa diş dolgusu kaçınılmazdır. Ve genelde arka azı dişlerde uygulanır. Diş dolguları hem estetik olup, hem de çiğneme basınçlarına dirençli, uzun vadede güvenilir bir tedavi şeklidir.
Dolgu yaparken ana kural olarak iyi bir kavite (oyuk) hazırlanır;
ve dişe yapılacak dolguyla çürümeden önceki doğal biçimi tekrar verilmeye çalışılır. Kullanılan dolgu tipi dişin konumuna ve işlevine bağlıdır.
Çiğneme işlevinin çoğunu yapan azı dişleri daha fazla basınca maruz kalırlar ve ön dişlerden daha dayanıklı bir maddeye gereksinimleri vardır.
Önceden en yaygın dolgu malzemesi gümüş amalgam idi ve arka dişlerde kullanılmaktaydı. Bu tür dolgular aslında civa, gümüş ve diğer metal alaşımlarıdır.
Ancak görünümleri itibariyle estetik karşılanmamaktadır.
Yine ön bölge dişlerde madde kaybına bağlı olarak dolgu uygulamaları yapmak gerekebilir.
Porselen dolgular çok fazla madde kaybı olan ve dişin tümden küçültülerek kuron uygulaması gerektiren durumlarda sağlıklı diş dokusunu korumak amaçlı geliştirilmiş bir dolgu yöntemidir. Daha estetik ve kullanışlı olduğundan amalgam dolguların yerine tercih edilmektedir.

İlk seansta dişin hastalıklı bölgeleri dışında, sağlıklı dokusundan tutuculuk için hiçbir aşındırma yapılmadan hazırlanan kavitelerin ölçüleri laboratuara gönderilir. Burada hastanın bu dişine özel hazırlanan dişin eksik olan yapısını tamamlayan porselenden dolgu hazırlanır ve 2. seansta hastanın dişine yapıştırılır. Dişle aynı sertlikte olan bu porselen dolgu, ısırma kuvvetlerinden oluşan kırılmaları önler

Web Hosting ve Bulut Yedekleme.