• Dişler neden çekilir?

    Dişler neden çekilir?Günümüzde, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin dişhekimliği bilimine katkıları sayesinde, öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflenmekle birlikte, bazı durumlarda, hasta sağlığını koruma veya tedavi planlaması nedeniyle diş çekimine başvurulmaktadır.

    Devamını Oku
  • Protez

    Kron köprüler

    Kullanıldığı Alanlar:

    • Kırık dişler

    • Çürük nedeni ile çok madde kaybı olan dişler

    • Renkleşmiş dişler

    • Yanlış pozisyonlanmış dişler

    • İmplant üst yapısı

    • Çekilen diş boşluklarının telafisi

    • Kapanış, fonksiyon ve fonasyon bozuklukları

    Devamını Oku
  • Dental Radyoloji

    Diş ve ağız sağlığı için radyografi çok önemli bir yere sahiptir.Dental radyografi ile, muayenede fark edilemeyen çürük, kemik kaybı ve kök kanalındaki problemler kolayca tespit edilebiliyor. Ayrıca röntgenler Ortodontik tedavi ve implant yerleştirilmesinde diş hekimlerine yardımcı olurlar.

    Devamını Oku
  • İmplant

    Çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır.Eksik her diş için bir implant’ mı gerekir?

    Devamını Oku
  • Bonding Uygulamaları

    Adeziv sistem (bonding) nedir? Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir.

    Devamını Oku

BEYAZLATMA

Diş beyazlatma nedir ?

Dişlerin mine yapısı içerisinde genetik olarak gelen renk pigmentleri bulunur.Minenin saf rengi beyazdır. Bu pigmentler, saçımıza yada gözümüze renk veren pigmentler gibidir. Bu pigmentler, uygun kimyasal ajanların kullanılması ile bağlı bulundukları matriks yapısından koparılabilirler

Beyazlatma nasıl yapılır ?

Beyazlatma yöntemleri evde ve ofiste uygulama olarak ikiye ayrılır. Ev tipi beyazlatma için kişiye özel dişlik yapılır. Daha sonra dişlik ve beyazlatıcı ajanlar, hastaya verilir. Her gün dişliğin içerisine yeterli miktarda beyazlatıcı ajan konularak 6 – 8 saat kadar ağızda kalması sağlanır. Ofis uygulamasında ise hastanın dişetleri özel bir bariyer ile korunur, beyazlatıcı ajan dişlere tatbik edilir ve 30 – 45 dk. boyunca uygulanır. 7 gün boyunca ev tipi ve 2 ofis seansı genellikle yeterli olmaktadır.

Diş beyazlatma zararlı mıdır ?

Diş beyazlatmanın çıkışı piyano tuşlarında fildişlerinin kullanılması kadar eskidir. Yaklaşık 100 yıldır insanlar diş beyazlatma ile tanışıktır. Fildişlerinin beyazlatılması için kullanılan kimyasal ajanın insan dişlerinde de kullanılabileceği fikri ile başlamış, zaman içerisinde bu ajanın hassasiyet yaratıcı etkileri azaltılmış, flor ile kombine ajanlar bulunmuş ve günümüzde ağrı eşiği çok düşük insanlar haricinde hassasiyet yaratmayan ajanlara kadar teknoloji gelişmiştir.

Dişlerim ne kadar beyazlar ve beyazlatma ne kadar süre ile kalıcıdır ?

Beyazlatmanın kalıcılığı kullanılan tekniğe göre değişmektedir. Beyazlatma ajanları, kimyasal ajanın konsantrasyonuna göre ev ve ofis tipi olarak iki tiptir. En başarılı yöntem olarak kabul edilen kombine yöntem, yani hem ev hem ofis uygulaması ile beyazlatma 5 yıl süre ile kalıcıdır. Tedavi bittiğinde 3,5 ton renk farkı elde edilir (bazı ürünlerle bu fark 8 tona kadar çıkabilir) ilk haftanın sonunda yarım renk tonu kaybedilir ve 3 tonda sabitlenir. 5 yılın sonunda 1 ton daha kaybedilir ve 2 ton hiçbir zaman geri dönmez. Bu zaman zarfında bir günlük uygulama bile ilk günlerde elde edilen tonu yakalamak için yeterlidir.

Beyazlatma nasıl yapılır ?

Ev tipi beyazlatma için ölçü alınır ve kişiye özel silikondan ince bir dişlik yapılır. Beyazlatma ajanı her gün bu dişliğin içerisine konularak ağza yerleştirilir. Ofis tipi beyazlatmada ise hekim kontrolünde daha yüksek konsantrasyonlu ajanın uygulanması şeklinde yapılır.

Diş renklenmelerinin sebepleri nelerdir ?

Dişlerimiz sigara, kahve, kırmızı şarap vb. renklendirici ajanların sık kullanılması.
Antibiyotik kullanımına bağlı renklenmeler.
Yaşlanmaya bağlı renklenmeler.
Genetik renklenmeler.

Neden dişlerimi beyazlatayım ki ?

Dişler yüz estetiği içerisinde önemli bir yer tutar. Yüzün 1/3lük kısmını ağız ve içerisindeki dişlerimiz oluşturmaktadır. Gülümsemenin sosyal ilişkiler açısından gerekliliğini de hepimiz bilmekteyiz. Başarılarımızın ardında kişisel özgüven duygusu yatmaktadır. Sadece daha yakışıklı yada daha güzel olmak için değil, aynı zamanda hayatta daha başarılı olabilmek için de daha iyi bir gülümsemeye ihtiyacımız var.

Hassasiyet olur mu ?

Son zamanlarda kullanılan kimyasal ajanlar ile yapılan beyazlatma işlemlerinde klinik araştırmalar hassasiyet oranını % 2 olarak göstermektedir.

Web Hosting ve Bulut Yedekleme.