• Dişler neden çekilir?

    Dişler neden çekilir?Günümüzde, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin dişhekimliği bilimine katkıları sayesinde, öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflenmekle birlikte, bazı durumlarda, hasta sağlığını koruma veya tedavi planlaması nedeniyle diş çekimine başvurulmaktadır.

    Devamını Oku
  • Protez

    Kron köprüler

    Kullanıldığı Alanlar:

    • Kırık dişler

    • Çürük nedeni ile çok madde kaybı olan dişler

    • Renkleşmiş dişler

    • Yanlış pozisyonlanmış dişler

    • İmplant üst yapısı

    • Çekilen diş boşluklarının telafisi

    • Kapanış, fonksiyon ve fonasyon bozuklukları

    Devamını Oku
  • Dental Radyoloji

    Diş ve ağız sağlığı için radyografi çok önemli bir yere sahiptir.Dental radyografi ile, muayenede fark edilemeyen çürük, kemik kaybı ve kök kanalındaki problemler kolayca tespit edilebiliyor. Ayrıca röntgenler Ortodontik tedavi ve implant yerleştirilmesinde diş hekimlerine yardımcı olurlar.

    Devamını Oku
  • İmplant

    Çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır.Eksik her diş için bir implant’ mı gerekir?

    Devamını Oku
  • Bonding Uygulamaları

    Adeziv sistem (bonding) nedir? Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir.

    Devamını Oku

PERİODONTOLOJİ

Diş Taşı Temizliği

Soru : Nedir?

Tükürükte bulunan kalsiyumun, diş yüzeylerinde biriken bakteri plağı üzerinde çökelmesi sonucu diştaşları oluşur. Bu taşların ultrasonik cihazlarla diş yüzeyinden uzaklaştırılmasına detertraj denir.

Soru : Ne işe yarar?

Diştaşlarının neden olduğu dişeti çekilmeleri, dişeti kanamaları ve ileri dişeti hastalıkları ile ağız kokusu, tat bozuklukları ve çürük oluşumlarını engeller. Ağıza bir rahatlık getirir ve taşların oluşturduğu kötü görüntüyü ortadan kaldırır.

Soru : Ne sıklıkla yapılmalıdır?

Diştaşı birikimi tükrük yapısı, diş anatomileri, kişisel ağız bakımı gibi faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Her sene yapılan rutin kontrollerle diştaşı temizliğinin gerekli olup olmadığı hekiminiz tarafından söylenecektir, ancak diştaşlarının ağıziçi belirtilerine dikkat ederek kendiniz de buna karar verebilirsiniz.

Soru : Nasıl anlayabilirim?

Diş fırçası ve ipiyle çıkmayan diş aralarındaki kahverengi birikimler; dişetlerindeki kanamalar, şişlikler; ağıziçinde kötü tat, koku hastalar tarafından da gözlemlenebilen belirtilerdir.

Soru : Zararı var mıdır?

Profesyonel diştaşı temizliğinin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Soru : Ağrılı bir işlem midir?

Diştaşı temizliği anestezi olmadan yapılmaktadır ve dişeti çekilmesi olan bölgeler hariç herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Bu bölgelerde hafif hassasiyetler olabilir.

Neler Dişeti Hastalığına sebep olur?

Dişeti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Tırnağınızla dişinizin üzerini kazıyarak plağı fark edebilirsiniz. Plağın bir miligramında 200 ile 500 milyon arasında bakteri bulunur..Diş eti hastalıklarından kurtulmanın çaresi düzenli ağız içi hijyendir. Diş fırçalama ve diş ipleri kullanımı altın kuraldır. Bunun yanı sıra aşağıdaki faktörler de dişeti sağlığınızı etkilemektedir

Yapılan araştırmalara göre %30 oranında genetik bir yatkınlık vardır. Ayrıca ağız bakımının kötü olması ile dişeti hastalığının gelişme olasılığı 6 kat daha artar. Ailede dişeti problemi olan bir kişi var ise mutlaka bir dişeti uzmanına siz de muayene olun.

Hepimizin bildiği gibi sigara kanser, akciğer, kalp hastalıkları gibi bir çok önemli rahatsızlıklara sebep olur. Tüm bunların dışında ağız içi mukozası ve dişetleri için de çok zararlıdır. Dişetlerinin yumuşamasına ve dişeti hastalıklarının gelişmesine neden olur.

Doğum kontrol hapları, anti-depresanlar, kalp ilaçları ağız sağlığınızı etkiler. Bu yüzden bu ilaçlardan birini kullanıyorsanız lütfen diş hekiminizi uyarınız ve ağız hijyeninize ayrıca önem veriniz.

Hamilelik, puberte, menapoz, mensturasyon gibi hormonal değişikliklerin yoğun olduğu dönemlerde ağız hijyeninize ayrıca özen göstermeniz gerekmektedir. Dişetleriniz bu dönemlerde daha hassas olur. Dişeti hastalığına yatkınlık artar.

Hipertansiyon, kanser gibi pek çok rahatsızlığın nedenlerinden biri olmasının yanında dişeti hastalıklarının da risk faktörlerindendir. Araştırmalar göstermiştir ki periodontal hastalıklarda dahil olmak üzere stres vücudun enfeksiyonla mücadelesini zorlaştırmaktadır.

Diş ve dişeti arasındaki kuvvetin azalmasına neden olarak periodontal doku yıkımına sebep olurlar. Dişetlerindeki çekilmenin bir sebebi de diş sıkmaktır. Mutlaka gece plağı takılarak bu sıkmanın durdurulması gerekir.

• Kötü beslenme

• Vücudun, immun (bağışıklık) sisteminin zayıflamasına ve buna bağlı olarak, diş eti enfeksiyonu da dahil olmak üzere enfeksiyonlarla

Web Hosting ve Bulut Yedekleme.